Tanderra House, Sean Godsell Architects, Victoria, Australia

projekti:Tanderra House
Arkkitehdit:Sean Godsell Architects
Sijainti:Mornington Peninsula, Victoria, Australia
Pinta-ala:3,067 m²
Valokuvat:Sean Godsellin arkkitehtien hyvä

Sean Godsellin arkkitehtien Tanderra House

Tanderra HousemennessäSean Godsell Architectson tuhoutunut rinteeseen valtavan kiinteistön Mornington Peninsula, ulkopuolella Victoria, Australia. Paikka tunnetaan lämpimistä kesistä ja kuumista tuulista, minkä vuoksi koti on osittain kaivettu maahan. Rakennuksen perusrakenne on tavallinen L-muoto. On myös runsaasti ulkotilaa, joka on varjostettu ylikuumenemisen estämiseksi.
Lähialueella on aurinkokunta, joka kerää auringosta energiaa, mutta tämä pieni vaikutus kotiin käyttää myös sadeveden keräämistä.

Arkkitehdit:"Verandah-tilan nestemäinen luonne on olennainen osa talojen tutkimusta jo jonkin aikaa. Tästä tutkimuksesta olen tullut esille kaksi erillistä elementtiä – anti-tektoninen ulompi iho ja epäselvä suunnitelma, jossa käyttö, toiminta, sisä- ja ulkopuolella on järjestetty verandah-tilan ei-dogmaattisen luonteen mukaisesti eikä virallisten linjojen . Yhdellä tasolla tämä on argumentti alueelliselle arkkitehtuurille, jossa paikalliset olosuhteet kertovat kulttuuri-elementteihin sekä Aasian että Colonialistien historiassa. Toisella on antanut minulle argumentin käytävän poistamisesta järjestelylaitteena ja siten tukevana argumenttina jaettuun suunnitelmaan tai yhdistettyihin tiloihin, jotka vallitsevat Aasian arkkitehtuurissa. Jaetun suunnitelman kineettinen luonne auttoi minua poistamaan riippuvuutta osastosta arkkitehtuurini alueellisena välineenä ja tekemällä näin hyökkäystä eurooppalaiseen modernismiin kaavamaisena keinona tuottaa arkkitehtuuria (eli tehdä mielenkiintoista tilaa muuttamalla katon korkeuksia tai lattiaa tasot)”

"Nämä ideat ovat töissä tässä talossa, joka sijaitsee kukkulan päällä 40 hehtaarin kohdalla. Talossa on kauniit näkymät kaukana merelle, mutta näkymät ovat länteen ja talo on alttiina voimakas vallitseva tuuli. Kesällä kuumat pohjoisosat puhaltavat paikan päällä, ja vastapainona on tämä altistuminen, että talo muodostaa "L" -muodon ja kaivaa itsensä maahan tarjoten suojatun ulkotilan matkustajille. Keskeiset toiminnalliset tilat sijaitsevat diskreettisesti suunnitelman pituuden mukaisesti, ja ne liitetään katetuilla ulkoterassilla käytävien sijaan. Vaikka toimitettiin joitakin vuosia myöhemmin, tämä talo on suunniteltu samaan aikaan kuin Glenburnin talo, ja sitä kutsutaan Glenburnin sisariksi. "

Like this post? Please share to your friends: