Perinteisen ja modernin arkkitehtuurin kokous Studio Vertebran kanssa Allekirjoitus: Diyarbakir Public and Children's Library

projekti:Diyarbakir Public and Children's Library
Arkkitehdit:Studio Vertebra
Sijainti:Diyarbakir, Turkki
Pinta-ala:92,354 sf
Valokuvat:Kohteliaisuus Studio Vertebrasta

Diyarbakir Public and Children's Library by Studio Vertebra

Studio Vertebraovat jättäneet yhden uusimmista hankkeistaan ​​- Diyarbakirin julkisen ja lastenkirjaston, joka on yksi Kaakkois-Turkin suurimmista kaupungeista – Diyarbakir. Tämän projektin taustalla pyritään päivittämään kaupungin arkkitehtuuri, joka lisää raikasta ilmaa, mutta juuret ovat edelleen perinteisen kaupunkiarkkitehtuurin innoittamana.
Hanke perustuu kadun ja sisäpihan väliseen yhteyteen, tai tarkemmin, yleisen kirjaston ja lastenkirjaston välille, jonka keskipiste on yhteinen toiminta-alue sekä kahden rakennuksen välinen silta.

Studio Vertebra on suunnitellut Diyarbakirin julkisen ja lastenkirjaston, joka antaa uuden hengityksen kaupungin arkkitehtuuriin, jonka muotoilu on saanut innoituksen perinteisestä kaupunkisuunnittelusta Diyarbakirin uudisalueella.

Diyarbakirin yleisö- ja lastenkirjasto, joka sijaitsee kaupungin uudella asuinalueella ja jonka on suunnitellut Studio Vertebra, Istanbulin toimipisteen suunnittelutoimisto yhdessä pääarkkitehtaan Gencer Yalçınin kanssa, pääarkkitehti Dilşad Öktem Aslaner, pääarkkitehti Bahar Yücel ja sisustus Arkkitehti Efe Kağan Hızar; joka on toteuttanut monitieteellisiä töitä arkkitehtuurin, sisustusarkkitehtuurin ja restauroinnin aloilla kansalliselta ja kansainväliseltä tasoltaan Diyarbakirista lähtien, osoittaa sen eron suunnittelussa inspiraationa, joka on peräisin kaupunkien arkkitehtuurin perinteisistä viittauksista.

Courtyard Effect kirjaston suunnittelussa

Diyarbakirin julkisen ja lastenkirjaston suunnittelussa innostettiin kaupungin Suriçin alueen progressiivista rakennetta, joka oli peräisin katuportaiden suhdetta ja kattojen käytöstä. Suunnittelu koostui kahdesta pääohjelmasta, julkisesta kirjastosta ja lasten kirjastosta, jotka sijaitsevat pihan ympärillä keskellä rakennusta. Suunnittelupiha on yhteinen toiminta-alue näille kahdelle rakennukselle sekä akseli, joka yhdistää kaksi pääaukkoa. Samanaikaisesti tämä piha suunniteltiin keskeiseksi puutarhaksi, jossa oli suihkulähde ja puu, joka perustui kaupungin perinteisiin viittauksiin.

Siirtymällä Diyarbakirin julkisen ja lastenkirjaston rakennustöihin juoniin rajoittui puiden seinän ja rakennuksen välisiä aukkoja, ja nämä aukot hyödynnettiin hyvin lasten leikkikentillä kirjaston tarkoituksen mukaisesti. Tuloksena oleva maata tästä retriilistä on muuttunut virkistysalueeksi, jossa on hiljainen puutarha, joka eristää julkisen paikan kohinan julkiseen kirjastoon ja kirjaston työskentelytilaa.

Hankkeessa, jossa käytetään kadun ja sisäpihan suhteesta muodostuvaa progressiivista rakennetta ja kattopäiden käyttöä, maanpinnan yläpuolella on syntynyt massaerotus ja varjostetut alueet perustettiin piha- ja puutarhoissa, kun taas toisessa kerroksessa käytettiin terassia alueella.

Rakennuskuoressa käytettävät kaksi päämateriaalia korostavat massa-vaikutusta; erityisesti ulkoseinästä mieluisimmillaan korteista valmistettu teräsmateriaali, joka on suunniteltu "älykalvoksi", joka muistuttaa "Suriçi" -aluetta sen koostumuksen ja luovan tunnelman vuoksi, myös muuttuu läpinäkyväksi joissakin paikoissa, suhteessa ympäröivään rakenteeseen. Corten-teräsmateriaali, jonka ansiosta se luo, takaa mukavat ulkotilat rakennuksessa.

Lähestymiskehityksen mukaan Diyarbakirin julkisen ja lastenkirjaston tärkeimmät sisäänkäynnit on rakennettu siten, että ne muodostavat piirustuksen kuoresta keskustaan. Ulkopuolelta katsottuna kuori toimii läpinäkyvänä alustana sen takana olevaan progressiiviseen rakenteeseen ja integroituun peittoon, joka pitää sisällään kaksi päätyä, sisäpiha ja sisäpuut.

Toinen rakennuksessa käytetty materiaali on luonnonkivi, jota käytetään usein Diyarbakirin perinteisessä arkkitehtuurissa yhtenä suunnittelun päämateriaaleista, esimerkiksi laajasta käytöstä ja lähteen läheisyydestä. Näin ollen, vaikka luonnonkivi oli pääasiassa suositeltava päämasssa, korteista valmistettu teräsmateriaali oli edullisempi julkisivua ympäröivässä kuoressa.

Studio Vertebra





Like this post? Please share to your friends: