KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort projektisuunnitteluryhmässä Yalovassa, Turkissa

projekti:KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort
Arkkitehdit:Projektisuunnitteluryhmä
Sijainti:Yalova, Turkki
Pinta-ala:3,552,090 m² (maa)
Valokuvat:Projektisuunnitteluryhmän suostumus

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort projektityöryhmittäin

Projektisuunnitteluryhmä suunnitteli KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort Armutlussa, Yalovassa Turkissa. Tämä ylellinen lomakeskus sijaitsee melko suurella maapalstalla, noin 3.552.090 neliöjalkaa, alueella, joka tunnetaan karkeasta topografiastaan ​​ja lievästä ilmastosta, mutta myös upeasta merinäkymästä. Lomakeskuksen ympärillä on vehreä, vehreä maaseutu, jonka ansiosta vieraat voivat luoda intiimimpiä yhteyksiä luonnonympäristöön.

AlueKentPlus YALOVA Wellness SPA Resort suunnitellutProjektisuunnitteluryhmä Dereliköyllä sijaitsevassa Dereliköyn arktulossa, joka sijaitsee 330 000 neliömetrin suuruisella maalla, tervetuloa ihmisiin, joilla on kukkulan topografia, leuto ilmasto ja upea merinäköala, ja se sijaitsee vihreällä maaseudulla, jonka ansiosta asukas voi palauttaa yhteyden luonnon kanssa.

Tämän alueen ainutlaatuinen luonnollinen luonne muodostaa hankekonseptin, jonka päätavoitteena on, että rakennukset on suunniteltu osittain kadonneiksi tässä luonnollisessa ilmapiirissä ja yhdenmukaistamalla topografian levittämiseen ja sulamisen maisemaan. Samoin käyttäjille suunnattu ilmapiiri oli, että kun he nauttivat itseään, rentoutuisivat tai kävivät kadulla, heidän pitäisi imeä luonnon tuoksu. Joten tämän suunnitellun ilmapiirin saavuttamiseksi käyttäjille ja sen vaikutuksen tehostamiseksi asuinalueella luotiin lukuisia vihreitä vöitä. Tällä tavoin saadaan maan, suunnittelun ja projektia ympäröivän metsämaan yhdentyminen.

Tässä luodussa vihreässä alueessa, joka kiinnitti erityistä huomiota julkisen tilan luonteeseen, kadut olivat jalankulkijoille ja jalankulkijoille tulivat vihreät, joilla on paljon kaduilla, jotka avaavat laajan vihreän vyön ja lähes päästävät pieneen metsään reitin lopussa. Suunnittelussa, hankkeen yksiköt, jotka lisätään tähän ilmakehään, ne sijaitsivat maalla siten, että vihreät koskisivat niitä tietyissä kohdissa ja ympäröivät niitä tietyissä muissa kohdissa.

Asuntoyksiköt sijaitsivat näkymän edessä olevan jyrkempien yläjuoksujen kohdalla, kun taas hotellit sijaitsivat alemmilla rinteillä, joissa kaltevuus tasaisesti pieneni. Asuinalueilla halutaan uuden hengenveto nykyisten tavanomaisten asuinmuotoilutyyppien sijaan ja rakentaa muukin asuinmorfologia kuin monotyyppikotelon tuottaminen. Sen sijaan, että käytettäisiin uusinta vakiotyyppiä, erilaisia ​​tyyppejä; joista osa on terassikatto, joista osa on katettu, joista osa on isompi suljettu alue ja jotkut niistä ovat pienempiä suljettuja mutta suurempia puutarhoja. Ja ratkaisu, jonka kadut muodostavat kapeita kappaleita kaventamalla joissakin kohdissa ja luodaan pieni aukio levittämällä toisessa vaiheessa, muodostuu. Tällä tavoin tuotetaan 14 eri tyyppistä lohkoa yhteensä 163 lohkoa ja 63 erilaista asuntoa yhteensä 1001 asuntoa.

Lisäksi osa "hayat" -nimistä taloa, jota useimmiten nähdään "muinaisten turkkilaisten talojen" tyypeissä, tulkitaan uudestaan ​​integroimalla nykyaikaiseen elämään. "Hayat" -ohjelmaa käytetään miellyttäväksi yhteiseksi alueeksi, joka hyödyttää kahden eri asunnon yhdistämistä ja lisää naapureiden vuorovaikutusta ja jakamista. Pohjimmiltaan tavoitteena oli, että ulkotiloissa syntynyt ilmapiiri tulisi vetää sisäpuutarhaan taloon, joka on elämässä. Tällä tavalla luotiin ilmapiiri, jonka käyttäjät eivät tuntisi vain, kun he kävivät ulkona, vaan osana jokapäiväistä elämää. Kaikkien näiden lähestymistapojen kanssa uudelleen harkitut asumisyksiköt suunniteltiin siten, että kerättiin klassiset suunnitelmallistot eri tavalla ja yhdistettiin uudelleen.

Sosiaalilaitosyksiköt, joiden tarkoituksena on tuoda käyttäjät yhteen lämpimän vesivarojen kanssa, alueen toinen luonnon kauneus, upotettiin eri korkeuksiin ja piiloutuivat maata mahdollisimman paljon. Sosiaalipalvelut sisältävät vihreän ja veden yhtenäisyyden lämpö- ja makean veden altaat sekä vihreät sisäpihat. Lämpöallasalueella rakennettiin pieniä yksityisiä kuutiohuoneita lämpö-allasalueella. Päivänkäyttöä tarjottiin koko alueelle tarkastelemalla historiallista turkkilaista kylpytologista tyyliä. Suunnitellessaan näiden sosiaalisten yksiköiden tilaa rakennettaessa, rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella, harkittiin uudelleen ja luotiin visuaalinen yhteys lämpöveden ja makean veden välillä.

Projektissa rakennettiin kolme erilaista hotellirakennusta, joiden kokonaissumma oli noin 592/595/135 … Jotta asumisyksikön näkymää ei rajoitettaisi, hotellilohkot jakaantuivat ylätasojen suuntaan ja porrastuivat topografian mukaisesti alemmat kerrokset. Näiden alempien kerrosten helpottaminen helpotti pääsyä ulkopuolelta, jolloin käyttäjät pääsivät helpommin ulkoilma-altaiden, kylpyläkeskuksen, turkkilaisen saunan, urheilukeskuksen, kauneuskeskuksen, virkistyskeskusten ja muiden yhteisöjen yksiköihin. Hankkeen tärkein virkistyslinja määriteltiin kentän vähiten jyrkkän osan läpi virtaavan virran akseli, jossa sosiaalinen vuorovaikutus lisääntyi hotellien läsnäollessa. Tämä linja, joka lopulta täyttää rannan, houkuttelee käyttäjiä koko projektin alueesta johtuen sen asemasta sivuston keskellä ja sekä fyysisestä että toiminnallisesta rakenteesta.Käyttämällä erilaisia ​​maisemointielementtejä ja paviljonkeja laajentamalla virtaa ja sisällyttämällä se suunnitteluun, siitä on tullut näkyvä ominaisuus ja selkäranka hankkeen.

Virkistysalueilla koko tämän selkärangan alueella suunniteltiin sosiaalisia alueita, jotka houkuttelivat sekä aikuisille että eri ikäisille lapsille. Tämä virkistyslinja koristellaan biologisella lampilla, amfiteatterilla, leikkikentillä, ravintoloilla ja teemapuistoilla rentoutuen lampun ympärillä. Lammikon ympärillä, joka on 1200 m², kasveja, joissa on kuitumäistä juurta, pellavaa ja ruokoa, pidetään puhtaana. Runsaasti maisemointialuetta muotoiltiin valitsemalla sopivat Yalovalle ominaiset ilmasto- ja maaperäkasvit. Kovalla lattialla aikaansaadaan erilaiset siirtymät käyttämällä venttiililevyjä ja graniittilevykiviä, kun taas avoimilla vihreillä alueilla, jotka ovat edullisia maaperäkasveista, jotka eivät tarvitse paljon vettä.

Sekä asuinrakennukset, sosiaaliset tilat ja hotellit; monikerroksinen pysäköintihalli, terveyskeskus, moskeija, koulu- ja ravintola-rakennukset suunniteltiin myös osana projektin pääkonseptia.

Projektin luotu ilmapiiri kohdistettiin siihen, että luonnonympäristö, joka on tärkein elementti ja myös suunnittelun ja suunnitteluprosessin johtaja, on mukana käyttäjän päivittäisessä elämässä ensimmäisessä järjestyksessä.

Tekstin kuvaus, jonka on esittänytProjektisuunnitteluryhmä

Katso video: KentPlus YALOVA Wellness SPA & Resort

Like this post? Please share to your friends: