F House by Pitsou Kedem Arkkitehdit Savyonissa, Israelissa

projekti:F House
Arkkitehdit:Pitsou Kedemin arkkitehdit
Sijainti:Savyon, Israel
Pinta-ala:7 544 sq ft
Valokuvat:Amit Geron

F House Pitsou Kedemin arkkitehdit

F House on ylellinen nykyaikainen asuinpaikka, jonka on suunnitellut kuuluisa Israelin studioPitsou Kedemin arkkitehditjotka ovat enemmän kuin hyvin edustettuina sivuillamme, ja heidän viimeisin esiintyminen on artikkelissamme, jossa esitellään Afeka Housen projekti Tel Avivissa.
Tällä kertaa he ovat takaisin nykyaikainen asunto, joka hämärtää rajat ulkona asumisen ja sisätilojen koko ajan turvata asukkaiden yksityisyyttä, mutta voimme antaa lisätietoja kuvista ja arkkitehtien kuvauksen alla.

Historian kynnyksestä lähtien julkinen arkkitehtuuri – kirkon ja valtion instituutioiden rakentama arkkitehtuuri – oli työkalu massojen tietoisuuden muokkaamisessa. Sen massiiviset mittasuhteet, tilojen asettelu ja materiaalien valinta tehtiin kaikin tavoin tavoitteena luoda katsojalle ja kävijälle tunne siirtyä ulottuvuuksien välillä – päivästä toiseen, yksinkertaiselta ja usein huonompalta – paikka, joka on ylellinen, innoittava ja mahtava mahtavuus – koteja niille ihmisille, jotka ovat herätettyjä Jumalan edustajien puolesta maan päällä.

Muinaisessa Egyptissä esiintyvät faraot, jotka vaikuttavat lineaarisesti virtaavasta Niilistä, loivat temppeleitään laaja-alaisena fyysisenä kokemuksena. Reitin varrella temppelilähettimet liikkuvat pitkien ulottuvuuksien ansiosta, jotka muuttuvat sekavammaksi ja yhä syvemmiksi, kulkevat tiloilla, joissa kukin ilmaisee vihjeen seuraavalle ja jossa jokainen siirtyminen näyttäisi vievän sinut lähemmäksi ylistystä ja järkyttävää, mikä vain suosima saada nähdä.

Läntinen moderni arkkitehtuuri halusi irtautua propagandapohjaisista perustelmistaan ​​ja heijastaa yhteiskunnan, sen kulttuurin ja sen teknologisten kykyjen arvoja. Se on tarkoitus palvella kansalaisia ​​ja kansallisen hallituksen tavoitteita – ei enää pyhät paikat vaan toimivat julkiset rakennukset, jotka ovat tervetulleita ja demokraattisia. Näin ollen kävijämärän muuttamisen merkitys on lähes kokonaan puuttunut design-diskursseista viime vuosisatoissa.

Kun kyseessä on "ruohonjuuritason arkkitehtuuri" eli yksityisten asuntojen suunnitteluun käytetty arkkitehtuuri, kokemus tietoisuuden muutoksesta taloon päästämisen yhteydessä ei ole koskaan koskaan ajateltu suunnitteluprosessissa, koska se on menettänyt merkityksensä jo jonkin aikaa. Asuintilat ja olohuone muodostavat siten yhtenä kappaleena, joka on erotettu kadusta vain ovella, fyysisesti ja metaforisesti.

Tässä keskusteltavana oleva talo on tästä kokemuksesta. Se on tämä dynaaminen, joka luodaan sen suunnittelussa, selittäen sen kävijälle yksinkertaisesti asettamalla hänet keskustaan ​​ensimmäisestä hetkestä lähtien seisomaan kadun vastapäätä olevan julkisivun eteen – läpinäkyvä monoliittinen laatta, joka on peitetty tummalla kivellä. Seinän läpäisemättömyys on pehmennetty viehättävällä nuorella puulla, joka ohjaa kävijää pitkin päällystettyä kävelytietä pitkin, suoraan sisäpihalle, jota ympäröi puoliksi läpinäkyvä puu, ensimmäinen sarja sisäisiä sisäpihoja, jotka muodostavat avainperiaate talon suunnittelussa.

Kävely polkua pitkin, samoin kuin sisäänkäynti suljettuihin alueisiin, on osa prosessia, joka eroaa ulkomaailmasta ja ajattelee nykyistä hetkeä syvemmällä. Tällöin voidaan kiinnittää täysi huomiota rakennukseen, joka on vanginvartijoiden varrella – kun seisomme suuren, läpinäkyvän verhoseinän edessä, jossa voimme tarkkailla, mitä talossa tapahtuu avoimen läpinäkyvyyden, jotain varattu vierailijoille koska he arvostavat tällaista iloisuutta.

Vaikka katua vastapäätä oleva julkisivu on suunniteltu läpinäkymättömäksi massaksi ja näyttää olevan arvoituksellinen salaisuus, heti kun risteävät puiset "arbours" -viivat, talon tilat ovat yhtäkkiä näkyvissä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Prosessi, joka kulkee läpinäkymättömyydestä ja sitten näkyy yksityisen sisätilojen, kun se ilmestyy suljetusta, piilotetusta ja monoliittisesta, avoimeen ja valoisaan tilaan, näyttäisi melkein näyttävän vahvistavan, että olet tullut nyt altistuneeseen paikkaan – talon yksityiskohdat. Tässä geometria on yksinkertainen ja minimalistinen, ja se on puhtaassa ja läpinäkyvässä muodossa ja materiaaleina, melkein kuin jos joku olisi kääntänyt kaikki korttinsa pöydälle.

Muut sisäpihat sekä uima-altaan ympäröivä lasiraide, erottavat sen muista ulkotiloista, näyttävät yhdistävän kaikki kävijän kokemukset keskitetyksi ja läpäisevään kokemukseen, joka selkeästi ilmaisee rajat, jotka ovat sallittuja ja mahdollista, ja määrittää talon yksityiseksi ja intiimiksi kokemukseksi.

Pitsou Kedemin arkkitehdit



























Katso video: Nykyaikainen rakenne 2012 kotona Pitsou Kedemin arkkitehdit, Israel

Like this post? Please share to your friends: