Casa 1217 H ​​Arquitectes L'Escalassa, Espanjassa

projekti:Casa 1217
Arkkitehdit:H Arquitectes
Sijainti:L'Escala, EspanjaPinta-ala:6 458 m² (ala)
Valokuvat:Adria Goula

Casa 1217 lähettäjä H Arquitectes

Espanjalaiset arkkitehditH Arquitectesovat suunnitelleet 1217-talon tai koska se on virallisesti tunnettu Casa 1217 L'Escalan kunnan Girona, Espanja.
Talo on sijoitettu 6500 neliömetrin juurelle pehmeällä topografialla. Tontilla ei ollut mitään esteitä, jotka tekivät työtä melko helpolta ja nopeammilta.
Tämä koti toimii asuinpaikkana nuorelle pariskunnalle. Se on kaksikerroksinen design ja tarjoaa näkymät Penín vuorelle ja Cap de Creus.
Sisätilat ja ulkoalueet on yhdistetty sarja yhdistetty kuistia.

Sijaitsee L'Escala (Girona) lähellä Montgó Cove ilman erityisiä urbaania ominaisuuksia. Suorakulmainen muotoilu, jonka pinta-ala on 600 neliömetriä kaikilla kaupunkipalveluilla; pehmeä topografia, kasvot pohjoisen ja etelän suuntaisesti pitkin tonttia. Paikan päällä ei ollut olemassa olevaa ehtoa, ei kasvillisuutta eikä rakennettu elementti.

olosuhteet

Ohjelma oli yksinkertainen, kehittää talon pari; kuitenkin oli joitain ehtoja, jotka auttoivat tekemään ensimmäiset päätökset: talossa pitäisi olla kaksi kerrosta, jotta näkymät Pení Mountain ja Cap de Creus. Asiakkaat myös kuvittelivat kuistia molempien kerrosten siirtymätiloina keinona yhdistää sisä- ja ulkotiloja; tilaa pohjakerroksessa työskentelemään lisähuoneena ja harvat huoneet, joissa on kylpyhuone isännöiville vieraille.

projekti

Tontin epämiellyttävän ympäristön vuoksi ehdotettiin istutettavaksi kaikki kasvillisuuden muodot sen kehälle. Tarkoituksena oli muokata käsitystä tislaamalla kasvillisuutta ja välttää aidan luominen. Vaikka pohjakerros liittyy ulkotilaan, ensimmäisessä kerroksessa liittyy maisemanäkymiä. Nämä olosuhteet määrittelevät talon ensimmäisen loogisen rakenteen: kolme horisontaalista suunnitelmaa, jotka on täysin avattu niiden kehälle. Jotta voitaisiin vastata talon "mukavaan" ohjelmaan, jokaisen kerroksen pintapuolella on kevyt "laatikko". Nämä kaksi laatikkoa sijoitetaan vastakkaisiin suuntiin kussakin kerroksessa optimaalisen suhteen muodostamiseksi ulkotilaan riippuen siitä, mihin kerrokseen. Pohjakerroksen laatikko on sijoitettu pohjoispuolelle, jotta se voi hyödyntää gallerian eteläsuunnittelua ja sisältää keittiön ja apuhuoneen / varaston, joka toimii kuistina kesällä ja auringon valaistustilana talvella. Ensimmäisessä kerroksessa olevaan laatikkoon kuuluu kaksi pientä huonetta: niiden koko sallii käyttäjien hyötyvän ulkoisen gallerian tilaa. Tätä tilaa käytetään parvekkeena kesällä ja talvella tehtävänä tutkimuksena. Vaikka laatikot sisältävät "miellyttävän" ohjelmoidun tilan, ei-ohjelmoitujen gallerytilojen oletetaan käyttävän passiivisen lämpöjärjestelmän koko vuoden.

H Arquitectes

rakentaminen

Rakenteet, jotka perustuvat betonipylväisiin ja laattoihin, ovat hankkeen budjetin tärkein investointi. Se sisältää lämpövoimakkuuden ja samalla luonnehtii galleria-tiloja ja seurauksena muun talon. Laatikoiden strategia reagoi mekaaniseen rakentavaan järjestelmään: ne koostuvat pallokehyksestä, OSB-paneeleista ja kipsilevyosastoista. Seinien väliseinissä oleva ilmakammio mahdollistaa valtavan eristyksen määrän varastoinnin, jolloin vältetään huoneiden ylimääräinen lämpövoimakkuus, joka talvella on lämmitettävä nopeasti. Samalla se sallii sijoittaa kaikki tekniset elementit taloon, jossa betonirakenne on täysin näkyvissä ilman piilotettuja elementtejä. Lopuksi laatikoihin on valittu puupaneeleja.

Rakennuskäyttäytyminen

Itä- ja eteläsuojatut galleriat takaavat korkean aurinkovoiman. He työskentelivät talvipäivien ilman sopeutumista ja työskentelivät samanaikaisesti lämpöpyyhkeellä "mukavuus" -tilojen kanssa. Yöllä verhot vähentävät lämmön menetystä, kun puulämmitteinen kiuas sallii sopeutumisen. Nämä elementit estävät myös talon jäähtymisen tyhjinä aikoina. Laatikot (hyvin eristetyt, ilmatiiviit ja lämpövoimakkuuden ulkopuoliset) sisältävät lämpöpumppujärjestelmän, joka nopeuttaa lämmitystä näihin tiloihin, kun käyttäjät palaavat pitkän poissaolon jälkeen.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends: